Бившият директор на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия 

...
Бившият директор на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия 
Коментари Харесай

Путин връчи орден на бившия директор на сръбската разузнавателна агенция

Бившият шеф на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия  Александър Вулин бе награден от съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През с високо отличие - Орден " Приятелство ", за огромния му персонален принос в развиването и подобряването на съдействието сред Агенцията за сигурност и информация на Сърбия и Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) в региона на обезпечаването на държавната сигурност и отбраната на националните ползи на Сърбия и Русия, заяви белградският вестник " Политика ".

Директорът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин тържествено връчи на Александър Вулин ордена " Приятелство “, с който бе почетен от президента Путин, оповестиха от Движението на социалистите, чийто създател е Вулин. Това е станало в  централата на СВР в Москва.

Наришкин установи, че високото отличие на Александър Вулин е заслужена оценка " за непрекъснатите старания, ориентирани към всестранното развиване на руско-сръбските връзки и съдействието на специфичните служби на Русия и Сърбия ". В същото време Наришкин е подчертал " персоналното си почитание към Александър Вулин като същински сръбски родолюбец и виновен водач, който с всичките си сили, познания и опит безрезервно служи на страната Сърбия и на своята работа ".

Бившият шеф на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия Александър Вулин получи преди няколко дни в Москва и Орден за съдействие с съветската Федерална работа за сигурност.

В началото на ноември предходната година Вулин подаде оставка от поста на шеф на сръбската Агенция за сигурност и информация, защото през юли Министерството на финансите на Съединени американски щати го включи в лист със глобени лица поради хипотетично присъединяване в интернационална проведена престъпност, наркотрафик, корупция и разширение на съветското въздействие на Балканите. 

През декември президентът на Република Сръбска Милорад Додик назначи Вулин за член на Сената на Република Сръбска, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР